15/3/2024
Barca del Bou"Jove Josefina
"Patrimoni Marítim Pesquer
Municipal Maonès
Part 1
https://youtu.be/YXk58HgbUO8?feature=shared
Les persones que tenen un llaütet,
(..de fusta o no de fusta, en forma tradicional...)
son persones que amb un gran esforç.....promocionen que la real i
vertadera cultura marítima i naval de les Illes Balears
puga mantenir-se.
Si es vol comptabilitzar turisme i qualitat de vida dels residents, no es el model actual el que es necessari dur endavant.
Les previsions per part de el lobby turístic immobiliari i turoperadors, son de record, de nou a les Illes Balears i això senyors governants, no es compatible amb la qualitat de vida dels residents, no ho es.
La seva estratègia es seguir el model de Màlaga «Cultura y deporte» cultura y deporte era bàsicament lo que Urdangarin i Diego Torres van voler fer en aquells simpòsiums que feien cada tan, per promocionar les ciutats, concretament a les Illes Balears, on tenien un fort lligam amb les institucions per promocionar el binomi «Cultura deporte»
El Caso Noos, com ha acabat tot això, es a dir, discursos, hashtags, quina cultura i esports es, que es que no tenim cultura i esports a les Illes Balears, quin tipus de cultura, la cultura elitista, i la cultura tradicional? I l’esport tradicional?
Posa-re un exemple, si analitzem el binomi cultura i esport a nivell local, a nivell de població massiva a les Illes Balears, o a nivell proper de les persones que viuen a les Illes Balears.
La navegació tradicional d’esbarjo a les Illes Balears, el llaüt de fusta o no de fusta, en forma tradicional mallorquina que en un club nàutic, si fos realment en un territori que aposta per la cultura i per la tradició i per la cultura i per l’esport de aquí, de tots noltros, no seria tan difícil per als propietaris de un llaüt o que volgueren tindre un llaüt, poder gaudir de la navegació, fer navegació d’esbarjo, que també es cultura per cert, a les Illes Balears.
Pregunta: i ara es difícil?
Resposta : no es que es difícil, es un luxe incompatible amb el noranta-nou per cent de les persones que viuen en aquestes illes.
Les persones que tenen un llaütet, son persones que amb un gran esforç i un gran esforç no només per part d'elles si no també inclús per alguns club nàutics, que des de aquí se'ls ha de aplaudir per les seves ajudes, que promocionen que la real i vertadera cultura marítima i naval de les Illes Balears puga mantenir-se, però si aquí lo que hem de fer es cultura elitista, només adquirible, o només amb els punts de vista de interessos del estranger que ve del nord de Europa o d’EstatsUnits, amb un vol directe Nova York Palma de Mallorca, benvinguts siguin doncs.
O els esports allunyats de la cultura d'aquí, es a dir, «Cultura y deporte» seguint el model de Màlaga, lo que fa es enfortir el model de desintegració social.
Màlaga, si algú te interès en saber com ha funcionat el model de Màlaga, Màlaga es un model que ha funcionat molt be cara al lobby turístic i immobiliari i ha generat grans plusvàlues per les grans empreses, però la població local de Màlaga anem a parlar amb ells i que ens diguin, si estan contents o no, en com s’ha incrementat el lloguer o el cost de vida a Màlaga.
Viure a les Illes Balears, suposa un esforç increïble, per les persones que fan possible que les Illes Balears funcionen i no se per quina raó, les institucions i governs de torn, no fan mes que insistir en un sistema en el que no veig jo, que pugui tenir una sostenibilitat ni siquiera en el territori.
I torn a que parlar del tema de l'aigua, de l'accés a l'aigua potable, que la nostra companyera Aina Ballesteros ha fet unes noticies magnifiques al llarg de aquests dies a l’Ultima Hora, dient que l'accés a l'aigua potable no se considera compatible amb el nou any record de turistes, que per cert, vindran a passar-ho be i a no mesurar si l’aixeta va o no va, la piscina, la dutxa o la rentadora o el que segui.
Em sap greu, però de vegades et sents un poc incomode en alguns anàlisis, però crec que es l'única manera de poder, que puguem afrontar amb un poc mes de seny el futur que tenim per davant.
Carlos Baeza
Al Dia / IB3 Televisió
2/01/2024
https://ib3alacarta.com/play/tv/aldia./e1614
FESTES A COSTA DE CULTURA
Baleares clama por un Museo Marítimo
tras la quema de un llaüt en un fogueró
24/01/2014 La quema del llaüt de Manacor en un fogueró de las pasadas fiestas de Sant Antoni.
La Asociación de Amigos del Museo Marítimo de Mallorca (AAMMM) y las principales asociaciones del sector náutico de Baleares han firmado un manifiesto en el que reclaman la “urgente” creación de un museo que vele por la “protección, conservación y difusión” de la cultura de la mar del archipiélago y que a su vez sirva para “concienciar a la sociedad” de la importancia del patrimonio marítimo.
El manifiesto, redactado por la AAMMM y al que se han adherido la Asociación de Empresas Náuticas de las Islas Baleres (AENIB), la Asociación de Clubes Náuticos de Baleares (ACNB), la Asociación de Navegantes de Recreo (ANAVRE), la Asociación de Navegates Mediterráneo (ADN), la Asociación de Vela Latina de Mallorca y la delegación balear de la Liga Naval Española, censura la utilización de una embarcación tipo llaüt en un fogueró de las pasadas fiestas de Sant Antoni en Manacor, un acto que califica de “lamentable” y que atribuye a “la falta de cultura necesaria para comprender la relevancia de los elementos que conforman el patrimonio marítimo balear”.
La quema del llaüt de Manacor, señala el manifiesto, “demuestra que nuestra comunidad no puede seguir ni un minuto más” sin un museo marítimo, y aboga por que éste tenga su sede en “alguno los inmuebles que la Autoridad Portuaria de Baleares (APB) ha ofrecido recientemente para tal fin en el puerto de Palma”.
“Emplazamos a las autoridades competentes a que, de una vez por todas, tomen conciencia del estado dramático del patrimonio marítimo balear y de la falta de sensibilidad que la pertinencia en el tiempo de esta situación está provocando en una sociedad que vive literalmente de espaldas a la mar”, añade el texto suscrito por las asociaciones náuticas, que en su párrafo final concluye: “El Museo Marítimo no es un capricho, no es una infraestructura vacua, no es una cuestión meramente decorativa. El Museo Marítimo, visto lo visto, es una necesidad de primer orden y no puede esperar”.
El presidente de la APB, Alberto Pons, mostró recientemente su disposición a que el organismo portuario ceda uno de sus edificios en Palma para albergar el Museo Marítimo de Baleares, ya sea en la antigua sede de la institución o el viejo economato de marina, que actualmente se utiliza como almacén.
La AAMMM se muestra esperanzada con este ofrecimiento y ve con buenos ojos cualquiera de las dos ubicaciones. “Lo importante”, señala su presidente, Manuel Gómez, “es que empecemos a sentar de una vez por todas las bases del museo, ya que tenemos un doble trabajo: por un lado, hacerlo realidad y, por otro, convencer a la sociedad de que se trata de una necesidad cultural, posiblemente la más urgente que hoy por hoy tiene Baleares”.
Gómez destaca que el manifiesto supone un “paso de gigante”, pues es la primera vez que el sector náutico –empresas, clubes y usuarios– se manifiesta “de forma conjunta y sin fisuras” a favor de la protección del patrimonio marítimo. “Tenemos que conseguir que este mensaje cale también en el resto de la sociedad balear. Estamos ante una oportunidad única que no podemos desaprovechar”, apostilla Gómez.
http://www.revistabarcosavela.es/baleares-clama-por-un-museo-maritimo-tras-la-quema-de-un-llaut-en-un-foguero/?fb_comment_id=547813438648547_1259046337525250
Barques de llenya,
poc a poc, temporal a temporal, van desapareixent. Un signe de identitat, el que mes ens representa com a poble mariner i que ningú s'han preocupa o millor dit, els que si es preocupen no conten amb els medis econòmics per conservar-les, sobretot no poden assumir els costos de uns amarraments antisocials sols pensats de cara a un sector nàutic de alt standing. I per altre banda, les administracions -que si disposen de medis econòmics- son governades per una casta de polítics aliena a qualsevol concepte cultural com es aquest, el nostre patrimoni marítim que cada dia que passa menys ens queda.
Periodico de Ibiza y Formentera 14/01/2016
Senyors polítics, en protegireu un, encara que nomes sigui per mostra?
D'ençà els anys vuitanta, en que el socialisme felipista a l'estat i el socialisme local del batle Borja Carreres, es port va iniciar una transformació profunda, ¿modernització? Els vell i nobles magatzems de l'època anglesa van ser abatuts i transformats en locals d'oci, "copàs marítimes", es material centenari de pedra de mares i bigam de llenya de pitea, antics pals de vaixells que havien navegat mig mon van ser substituïts per "cosa nova" de fred ciment i sa calç dels enfronts per pintures químiques.
Els seus residents van ser "legítimament" desallotjats aixi mateix com ses seves modestes barques.
Poca cosa queda ja, encara que a Sa Riba Nova -des joves maonesos, sap colqu on es Sa Riba Nova?- idò a Sa Riba Nova, 166 n'hi ha un parell que aguanten drets ses tramuntanades, amb un bon retol d'una famosa immobiliària local "SE VENDE"
Oct 2015
D'ençà els anys vuitanta, en que el socialisme felipista a l'estat i el socialisme local del batle Borja Carreres, es port va iniciar una transformació profunda, ¿modernització? Els vell i nobles magatzems de l'època anglesa van ser abatuts i transformats en locals d'oci, "copàs marítimes", es material centenari de pedra de mares i bigam de llenya de pitea, antics pals de vaixells que havien navegat mig mon van ser substituïts per "cosa nova" de fred ciment i sa calç dels enfronts per pintures químiques.
Els seus residents van ser "legítimament" desallotjats aixi mateix com ses seves modestes barques.
Poca cosa queda ja, encara que a Sa Riba Nova -des joves maonesos, sap colqu on es Sa Riba Nova?- idò a Sa Riba Nova, 166 n'hi ha un parell que aguanten drets ses tramuntanades, amb un bon retol d'una famosa immobiliària local "SE VENDE"
Oct 2015
El vaixell fantasma de Robadones.
Sa goleta ja no hi es, que ha passat?
Sa gran goleta -setze metres- que durant anys presidia s'entrada de Robadones ja no hi es, en el seu lloc ha aparegut una paret de codols que barra el pas a la zona que tradicionalment s'emprava com aparcament dels visitants de la pedrera i que ara un ex-directiu d'amics de la mar port-maó l'ha transformat i empra com a hort de lletugues i tomàtics.
A la zona de "desaparició de goletes", també se li pot anomenar de "aparició d'hortals", ja que ha aparegut una "casita de aperos" o de descans pel improvisat pagès.
Un hortal Bic?
Restaurar patrimoni marítim per després deixar-lo podrir a terra com a ornament de una rotonda?
QUE la antigua barca de pesca de arrastre «La Josefina» siga pendiente de concluir su restauración, varada en los muelles del Cós Nou, a la espera de que pueda ser trasladada a su destino final, inicialmente una rotonda, lo que anima las especulaciones sobre si será una de las nuevas de la carretera general, aunque al ser soterradas tendría poco impacto visual.
menorca.info 21/10/14
foto Javier Coll.
Barco de investigación Toftevaag
"es una pesadilla, solo quiero que lo arreglen y llevármelo de aquí". Ricardo Sagarminaga
Reflotamiento del Toftevaag21-10-2014 | Javier Coll
Un siglo de historia para reflotar
Hace un mes el barco de investigación Toftevaag se hundió en el puerto de Maó donde esperaba para ser reparado desde hacía un año, ahora lo intentan reflotar
Menorca.info
http://menorca.info/menorca/local/2014/486796/siglo-historia-fondo-del-mar.html
Dino Gelabert-Petrus | 21/10/2014
La historia del Toftevaag es uno de esos relatos que se guardan celosos en los puertos. La de este barco noruego de más de 100 años de historia pende de un hilo muy fino después de un descuido dirán algunos o de una negligencia, asgurarán otros. Esta embarcación catalogada como monumento histórico en Noruega y que se dedica a la observación de cetáceos y delfines se hundió hace un mes en el puerto de Maó después de un año esperando para ser reparado y ahora su propietario, Ricardo Sagarminaga, se debe hacer cargo de ello.
El penúltimo capítulo de este lujo náutico empezó en agosto de 2013 cuando estaba rodando un documental en el sur de Francia. Sagarminaga decidió que debía dejar el velero en Menorca para que le realizaran una serie de trabajos de mejora cuando de camino sufrió una avería importante en el eje de la hélice. "Intentamos trasladarlo al puerto de Ciutadella, donde hay un varadero, pero fue imposible", cuenta.
La historia se tornó pesadilla cuando hace un mes el barco se hundió en la zona de la colársega del puerto. El armador, de origen vasco y holandés, había pactado con una empresa la reparación y había hecho un primer pago de 3.000 euros. Tras una primera actuación y a la espera de que fuera sacado del agua con una grua el tiempo propició que la semana pasada el navío se fuera a pique.
"Estaba trabajando en Malta y recibí un mensaje de una amiga que me decía: '¡Ostras! no sabes cuánto siento lo de tu barco'". Me cogió desprevenido, no sabía a lo que se refería y entonces me dijeron que se había hundido. No me lo dijo ni siquiera la empresa sino que lo hizo una amiga. En ese tiempo, el armador ha esperado que la empresa se hiciera cargo de la reflotación pero transcurrido este tiempo lo que había en el interior se ha podrido y ahora la mayor preocupación es "reflotarlo, no por su coste sino por el amor que le tengo, es parte de mi familia". No en vano, la relación del barco y de Sagarminaga arrancó hace más de 25 años.
Sin margen para esperar a que la empresa se haga cargo de los gastos de reflotar el barco, el propio vasco-holandés ha tenido que correr con ellos y gracias a la colaboración de Autoridad Portuaria y de la empresa Mar de Fons, confían en reflotar el barco entre este martes y el miércoles a más tardar.
Posteriormente "quedarán unos seis meses de trabajo intensivo con un coste de unos 20.000 euros", explica, aunque recalca que "es una pesadilla, solo quiero que lo arreglen y llevármelo de aquí".
http://menorca.info/fotogaleria/fotos-reflotamiento-barco-investigacion.html
Un siglo de historia para reflotar
Hace un mes el barco de investigación Toftevaag se hundió en el puerto de Maó donde esperaba para ser reparado desde hacía un año, ahora lo intentan reflotar
Menorca.info
http://menorca.info/menorca/local/2014/486796/siglo-historia-fondo-del-mar.html
Dino Gelabert-Petrus | 21/10/2014
La historia del Toftevaag es uno de esos relatos que se guardan celosos en los puertos. La de este barco noruego de más de 100 años de historia pende de un hilo muy fino después de un descuido dirán algunos o de una negligencia, asgurarán otros. Esta embarcación catalogada como monumento histórico en Noruega y que se dedica a la observación de cetáceos y delfines se hundió hace un mes en el puerto de Maó después de un año esperando para ser reparado y ahora su propietario, Ricardo Sagarminaga, se debe hacer cargo de ello.
El penúltimo capítulo de este lujo náutico empezó en agosto de 2013 cuando estaba rodando un documental en el sur de Francia. Sagarminaga decidió que debía dejar el velero en Menorca para que le realizaran una serie de trabajos de mejora cuando de camino sufrió una avería importante en el eje de la hélice. "Intentamos trasladarlo al puerto de Ciutadella, donde hay un varadero, pero fue imposible", cuenta.
La historia se tornó pesadilla cuando hace un mes el barco se hundió en la zona de la colársega del puerto. El armador, de origen vasco y holandés, había pactado con una empresa la reparación y había hecho un primer pago de 3.000 euros. Tras una primera actuación y a la espera de que fuera sacado del agua con una grua el tiempo propició que la semana pasada el navío se fuera a pique.
"Estaba trabajando en Malta y recibí un mensaje de una amiga que me decía: '¡Ostras! no sabes cuánto siento lo de tu barco'". Me cogió desprevenido, no sabía a lo que se refería y entonces me dijeron que se había hundido. No me lo dijo ni siquiera la empresa sino que lo hizo una amiga. En ese tiempo, el armador ha esperado que la empresa se hiciera cargo de la reflotación pero transcurrido este tiempo lo que había en el interior se ha podrido y ahora la mayor preocupación es "reflotarlo, no por su coste sino por el amor que le tengo, es parte de mi familia". No en vano, la relación del barco y de Sagarminaga arrancó hace más de 25 años.
Sin margen para esperar a que la empresa se haga cargo de los gastos de reflotar el barco, el propio vasco-holandés ha tenido que correr con ellos y gracias a la colaboración de Autoridad Portuaria y de la empresa Mar de Fons, confían en reflotar el barco entre este martes y el miércoles a más tardar.
Posteriormente "quedarán unos seis meses de trabajo intensivo con un coste de unos 20.000 euros", explica, aunque recalca que "es una pesadilla, solo quiero que lo arreglen y llevármelo de aquí".
http://menorca.info/fotogaleria/fotos-reflotamiento-barco-investigacion.html
EN 10 ANYS S'HAN PERDUT LA MITAT DELS
LLAÜTS DEL PATRIMONI BALEAR.
¿AMB DEU ANYS QUE HAN FET ELS POLITICS "DEL RAM" A MENORCA PERQUE AÇO NO PASSI?
RES, I ABANS TAMPOC I DESPRES TAMPOC HO FARAN.
SA POLITICA TEORICAMENT ES ADMINISTRAR ELS BENS COMUNS PERO A LA PRACTICA ES UN ALTRE COSA, COM VEIM CADA DIA AMB BARCENAS, GÜRTELS I PUJOLS.
JA HO VA DIR EN PASQUAL...3%
TOT SON OBRES I COM MES GROSSES MILLOR.
FINS QUAN LES INSTITUCIONS ÉS MANTINDRAN ALIENES A LA
SEVA RESPONSABILITAT, DEIXANT A MANS PARTICULARS TOT
L'ESFORÇ D'AGUANTAR LA PRESERVACIO D'UN PATRIMONI
MARITIM QUE ES DE MENORCA I DELS MENORQUINS
QUAN UN MUSEU D'EMBARCACIONS "EN SEC" A ROBADONES?
QUAN UN MUSEU D'EMBARCACIONS "A FLOT" A S'ILLA DEN PINTOT?
MES DE 100 EMBARCACIONS ANTIGUES ESPEREN EN CONDICIONS MOLT PRECARIES EL SUPORT INSTITUCIONAL
QUAN UN MUSEU D'EMBARCACIONS "A FLOT" A S'ILLA DEN PINTOT?
MES DE 100 EMBARCACIONS ANTIGUES ESPEREN EN CONDICIONS MOLT PRECARIES EL SUPORT INSTITUCIONAL
S'ANTIC LLENAGALL DE SA PUNTA DE CALA FIGUERA
ELS GASPANS ADOBANT ES BOU. A LA DRETA S'ANTIC LLENEGALL DE SA PUNTA, AVUI TAPAT DE FORMIGO (HAN GUANYAT UN AMARRAMENT PER IOTS).
AUTORITAT PORTUARIA JA HA TAPAT DE FORMIGO UNA DESENA D'ANTICS AVARADORS DEL PORT DE MAÓ, ARA EN QUEDEN NOMES QUE SIS, JA QUE FA TAMBE BEN POC TEMPS QUE ES VA TAPAR DE FORMIGO UN ALTRE AVARADOR HISTORIC, EL DES MESTRE D'AIXA EN JOAN PETRUS AS COSTAT DES LLENEGALL DES PESCADORS, AVUI ANOMENAT DE CAN REYNES.
PERO NO SABEM FINS QUAN ELS TINDREM JA QUE UNA EMPRESA UBICADA ALS MATEIXOS EDIFICIS D'AUTORITAT PORTUARIA VA FENT "SIN PRISA Y SIN PAUSA" I AMB EXCLUSIVA UNA GRAN OBRA TRASFORMADORA DEL PORT PERO QUE NO ES NOTA, JA QUE ES VA FENT EN PETITES PARTIDES QUE SEMBLA QUE NO SURTEN A CONCURS PUBLIC.
AUTORITAT PORTUARIA JA HA TAPAT DE FORMIGO UNA DESENA D'ANTICS AVARADORS DEL PORT DE MAÓ, ARA EN QUEDEN NOMES QUE SIS, JA QUE FA TAMBE BEN POC TEMPS QUE ES VA TAPAR DE FORMIGO UN ALTRE AVARADOR HISTORIC, EL DES MESTRE D'AIXA EN JOAN PETRUS AS COSTAT DES LLENEGALL DES PESCADORS, AVUI ANOMENAT DE CAN REYNES.
PERO NO SABEM FINS QUAN ELS TINDREM JA QUE UNA EMPRESA UBICADA ALS MATEIXOS EDIFICIS D'AUTORITAT PORTUARIA VA FENT "SIN PRISA Y SIN PAUSA" I AMB EXCLUSIVA UNA GRAN OBRA TRASFORMADORA DEL PORT PERO QUE NO ES NOTA, JA QUE ES VA FENT EN PETITES PARTIDES QUE SEMBLA QUE NO SURTEN A CONCURS PUBLIC.
La "Jove Josefina" a fons un altre cop.
Ja fa unes setmanes que s'historica barca municipal de Port Maó, ha tornat a anar a fons, a pico. Ses vies d'aigu que ja tenia i ses derreres pluges han vençut a ses bombes que s'ajuntament havia conectat a bord.
Sa llastima es que res s'ha fet i per reflotarle i sa barca s'ha anat enfonsant i enfonsant i ara just es veu on tros de s'orla de estribor. Mentres que s'ajuntament maones fa com altres dirigents politics estatals. Mutis.
Sa llastima es que res s'ha fet i per reflotarle i sa barca s'ha anat enfonsant i enfonsant i ara just es veu on tros de s'orla de estribor. Mentres que s'ajuntament maones fa com altres dirigents politics estatals. Mutis.
De moment, salvada.
21/05/2011
La Jove Josefina torna a surar ben be, ja han tret s'aigu, pero en segueix entrant, cal una bona reparacio i un manteniment posterior.
L'oblit d'una vella barca pescadora.
15/05/2011
La Jove Josefina, es una de ses barques que van emprar quatre generacions d'una mateixa familia de pescadors maonesos -els Gaspans- per dur peix cada dia a sa peixateria de Maó i guanyarse la substintencia d'una nombrosa familia..
En acabar sa seva vida professional va ser adoptada pes municipi maones per tal de ser preservada del desballestament a que era obligada per la abssurda llei de noves construccions pesqueres, destruir una barca vella en cas de voler fer-ne una de nova.
El ajuntament maones, amb molt bon criteri, va decidir no emprarle com a ornament enmig de qualssevol rodona en que haguera durat quatre estius degut a la accio solar i la sequera lluny del seu element, la mar, i la van amarrar a s'illa den Pintot, a flot.
Pero La Jove Josefina, com totes ses coses, necesita un poquet de "carinyo" un poquet de manteniment, un poquet de vigilancia, per quan sigui possible i aixi ho vulgui fer es municipi maónes, marinarle, vestirle de pals i veles i que es joves maonesos aprenguin es vell art de sa navegacio tradicional.
Pero, mentrestant, oblidada, cada dia va enmagatzemant un poquet d'aigu de la mar a dins de sa seva bodega i sa linea de flotacio dessapareix per devall de ses aigus maoneses com si s'estimes mes descanssar amb sa companyia des peixos que no restar oblidada as costat de s'illa den Pintot.
Voldria creure que encara no han nascut ses tripulacions que gaudiran navegar a la vela amb La Jove Josefina gracies a nes nostre municipi.
En acabar sa seva vida professional va ser adoptada pes municipi maones per tal de ser preservada del desballestament a que era obligada per la abssurda llei de noves construccions pesqueres, destruir una barca vella en cas de voler fer-ne una de nova.
El ajuntament maones, amb molt bon criteri, va decidir no emprarle com a ornament enmig de qualssevol rodona en que haguera durat quatre estius degut a la accio solar i la sequera lluny del seu element, la mar, i la van amarrar a s'illa den Pintot, a flot.
Pero La Jove Josefina, com totes ses coses, necesita un poquet de "carinyo" un poquet de manteniment, un poquet de vigilancia, per quan sigui possible i aixi ho vulgui fer es municipi maónes, marinarle, vestirle de pals i veles i que es joves maonesos aprenguin es vell art de sa navegacio tradicional.
Pero, mentrestant, oblidada, cada dia va enmagatzemant un poquet d'aigu de la mar a dins de sa seva bodega i sa linea de flotacio dessapareix per devall de ses aigus maoneses com si s'estimes mes descanssar amb sa companyia des peixos que no restar oblidada as costat de s'illa den Pintot.
Voldria creure que encara no han nascut ses tripulacions que gaudiran navegar a la vela amb La Jove Josefina gracies a nes nostre municipi.
MES DISBARATS........d'AUTORITAT PORTUARIA DE BALEARS.
Es Vell avarador des pescadors de Cala Moreret. (Sa Sireneta).
Ja fa uns anys que va ser totalment inutilitzat per els nostres gestors de Autoritat Portuaria de Balears (llegiu Palma)
La construccio dun pantala per a una empresa nautica
dona una poc delicada batuda a segles d'historia maonesa.
Estic fins dalt els embornals, va dir sa fermosa Goleta.
!!SES EMBARCACIONS DE ROBADONES ES FAN MALBE¡¡
AQUESTA GOLETA SITUADA A S'ENTRADA DE ROBADONES A CAIGUT DE COSTAT TOT COINCIDIND QUE SA PROPIETAT DE ROBADONES A TANCAT I LLOGAT S'ENTRADA DE SA PEDRERA -QUE DESDE FA ANYS EMPREN ELS AMICS DE LA MAR- A ALGU QUE HI TE CAVALLS AMOLLATS ENTRE SES BARQUES QUE ALLA HI HA GUARDADES.
ARA ELS AMICS DE LA MAR NO TENEN ACCES A N'AQUESTES BARQUES.
UN ALTRE PROVOCACIO DISBARATADA.
AQUESTA GOLETA SITUADA A S'ENTRADA DE ROBADONES A CAIGUT DE COSTAT TOT COINCIDIND QUE SA PROPIETAT DE ROBADONES A TANCAT I LLOGAT S'ENTRADA DE SA PEDRERA -QUE DESDE FA ANYS EMPREN ELS AMICS DE LA MAR- A ALGU QUE HI TE CAVALLS AMOLLATS ENTRE SES BARQUES QUE ALLA HI HA GUARDADES.
ARA ELS AMICS DE LA MAR NO TENEN ACCES A N'AQUESTES BARQUES.
UN ALTRE PROVOCACIO DISBARATADA.
Autoritat Portuaria segueix sa seva politica de fets conssumats.
Amb poc mes d'un dia va desapareixer un punt historic des port, s'antic avarador de Sa Punta de Cala Figuera.
Pero per molt de ciment que hi posseu no tapareu mai ses nostres memories de poble mariner i recordarem a Mestre Rafel de Sa Punta, En Dinis, Es Pebrot, En Pepe Gaspar, En Jaumo, En Rafalo, En Sisso, N'Hiverni, El señor Juanito, N'Adelaida i un llarg llarguissim etc.
Pero per molt de ciment que hi posseu no tapareu mai ses nostres memories de poble mariner i recordarem a Mestre Rafel de Sa Punta, En Dinis, Es Pebrot, En Pepe Gaspar, En Jaumo, En Rafalo, En Sisso, N'Hiverni, El señor Juanito, N'Adelaida i un llarg llarguissim etc.